torstai 7. maaliskuuta 2013

Taivaallista leipää


Kyllä se niin on, että paras leipä on juureen leivottua ja tuntikausia nostatettua. Työlästä toisin sanoen. Kaksi päivää olen leiponut, käsin ei jaksaisi vaivata enää ainuttakaan taikinaa. Omasta pakastimesta loppui tila kesken. Veli kirjoitti naamakirjassa syöneensä puolikkaan ihan huomaamattaan. Kehui ja minä kehrään.

Taas kerran nostan jalustalle Helene Johanssonin leipäkirjan. Suurin osa ohjeista vaatii hapanjuuren tekemisen, mutta se vaiva kannattaa, parempaa leipää en ole koskaan syönyt. Useampi ohje on tullut jo kokeiltua ja voin suositella ainakin Brunkanin vaaleaa ja seesam-pellavaleipää. Harkitsen vakavasti kirjan hankkimista omaan hyllyyn. 


Kauniita kuin mitkä!

8 kommenttia:

Metsänkukka kirjoitti...

Ihanan näköisiä, tuoksut tuli tänne asti :)

Merruli kirjoitti...

Nyt tuli nälkä, tuoreen leivän nälkä. Komeita leipiä olet tehnyt!

Minun leipäjuureni kuoli kun työt alkoi ja juuren ruokinta unohtui. Osan olin pakastanut, mutta jostain syystä juuri ei ilostunut kylmäkäsittelystään. Pitäisi siis laittaa uusi juuri tulemaan. Sama kirja on minun leipäraamattuni ja todellakin hyväksi havaittu. Kirjaa oli muuten jossain vaiheessa adlibriksellä hyvässä tarjouksessa.

Ina kirjoitti...

Ihanan nakoisia leipia! Meillakin syodaan nykyaan vaan kotona leivottua leipaa. Isanta on ominut taman toimen ja tekee viikonloppuisin viikon leivat (5-6). Jaakaapissa asustaa kolme juurta. Oppinsa on saanut kirjoista ja netista. En valita useita leipakirjoja hyllyssa kun saan syoda tuoretta, kotonaleivottua leipaa ilman minkaanlaisia lisaaineita.

Heikku kirjoitti...

Kauniita kyllä! Minä tyydyn pikaversioihin, jotka jää likilaskuisiksi. Mutta hyviä ne on nekin, itse kun on tehnyt.

Minna kirjoitti...

Leivän leipominen on mahtavaa puuhaa, meillä ei ole ostettu leipää varmaan pariin vuoteen. Itse olen kehittänyt leivän, joka valmistuu suht näppärästi vaikka illalla, ei vaadi juurta mutta kohottelua ja pitkähkön paistamisen. Laitan paljon kuituja ja rouheita.

Emma kirjoitti...

Nättejä on! Tuoksu tuntuu tänne asti...

Anonyymi kirjoitti...

Ihan paras leipäkirja.Adlibriksessä tms on ollut jo todella edukkaaseen hintaan myynnissä. Eikä nuo leivät ole niin kovin työläitä kun suunnittelee vaan etukäteen milloin pitää laittaa juuri alulle ja yöksi kohoamaan. Mutta en kyllä käsin niitä vatkais, onneksi on Kenwood!

S.

Minnariitta kirjoitti...

Nams,nams...ite tehty leipä on kyll parasta :)