torstai 24. lokakuuta 2013

Sehän on punajuuri



Mainitsin jokin aika sitten tehneeni punajuuri-fetapaistosta. Joku kyseli ohjetta ja tässä se tulee:

Kuori punajuuret ja viipaloi ne noin puolen sentin siivuiksi. Lado punajuuriviipaleita uunivuokaan, murusta päälle fetajuustoa ja ripsi sekaan auringonkukansiemeniä. Laita päälle vielä toinen tai kolmaskin kerros viipaleita, fetaa ja siemeniä. Sulata kahvikupilliseen kuumaa vettä ruokalusikallinen hunajaa, sekoita joukkoon vähän suolaa ja kuivattua rosmariinia tai muita yrttejä, kaada liemi punajuurten päälle. Lisää vielä loraus oliiviöljyä ja laita vuoka uuniin noin 200 asteeseen. Paistos on valmista, kun punajuuret ovat pehmenneet. Tähän sopii hyvin myös porkkana, kokeiltu on.

Lihatonta lokakuuta on jäljellä vielä viikko, tänään paistettiin nokkoslettuja. Laittakaahan vielä parhaat kasvisruokareseptinne jakoon!

3 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Meillä ei vietetä lihatonta lokakuuta, mutta lihaa kyllä syödään meillä tosi harvoin, lähinnä viikonloppuisin. Joskus arkena syödään makkaraa, voikohan sitä edes laskea lihaksi? Sitä laitan joka tapauksessa usein esim. curryihin tai uunivuokiin sekaan.

Punajuuripaistoksesi kuulostaa ihanalta! Lisäsin sen blogini reseptilistaan, jos haluat löytää uusia kasvisruokareseptejä, niin kurkistapa etusivuni "alareuna", siellä on linkkejä vuosien varrella olleisiin, omiin ja muiden resepteihin. Kaikkia on kokeiltu ja hyväksi todettu! :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Sehän on loistava ohje! Kiitos! Diggaan punajuuria ja kun muutenkin olen kasvissyöjä kaikki ohjeet ovat tervetulleita. Minulla lihaton lokakuu vaihtui kuin vahingossa lihalliseksi lokakuuksi, kun söin lihapizzaa. Ravintola toimitti väärän pizzan ja siinä vaiheessa oli jo niin järkyttävä nälkä, että minä sitten söin sen :)

Niina kirjoitti...

Mielenkiintoisen oloinen ohje, täytyy ehdottomasti testata jossain vaiheessa.