tiistai 22. lokakuuta 2013

Rymsteerausta


Takkahuone on ollut tähän päivään asti vain läpikulkutila. Siellä on seissyt pyykinkuivausteline, ei juuri muuta. Takkahuoneen kautta pääsee olohuoneeseen, keittiöön ja uloskin, takapihalle. Lisäksi miltei samassa tilassa on ovi vessaan ja saunaan. Halusin tilaan jotain järkeä, tunnelmaa edes. Aloitin tuolista.

Samanlaisia tuoleja löytyy kotoa viisi tai kuusi, jokainen enemmän tai vähemmän surkeassa maalissa. Hioin ensimmäisen ja maalasin. Maalin täydellisen vihreä sävy löytyi sattumalta kauppiaan lotrattua puolison ostamaan s-ryhmän kestokassin väriseen maaliin vähän kaikkia värejä. Miksi mies oli ostanut järjetöntä räikeän vihreää maalia? Koska annoin ohjeeksi tuoda kaunista kevään vihreää ja miesten silmissä vain on jotain vikaa. No oli miten oli, kiitos kauppiaan, meillä on litra täydellistä vihreää ja aika ihana tuli tuolistakin. 
Vaikka vihreää maalia onkin reilusti, haluaisin jokaisesta tuolista eri värisen. Oranssia, ruskeaa... Ehdotuksia otetaan vastaan ja lupaan, etten enää laita miestä maalikauppaan.

Tuolin vielä kuivuessa kannettiin sisään vanha laatikosto vai miksi tuota kutsuisi. Mööpeli on äidin ja tästä talosta lähtöisin, mutta majaillut aikansa autotallissa. Sanoin vain lainaavani ensi hätään, mutta taidanpa pistää oven lukkoon, jos meinaa hakea pois. Maalipinta on tässäkin vähän kurja, mutta toistaiseksi saa kelvata.

Pientä säätöä vielä ja ai, kun tuli kiva! Vaikka kaikki lähtikin vihreästä tuolista, olisi vanha nojatuoli sen tilalla vielä kivempi. Ainakin takkatuli-iltoina.
5 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Ai että on kaunis vanha laatikosto, ja tuolin äsvykin on just eikä melkein :) Mie lähetän miehen maalikauppaan aina Tikkurilan värikartan kanssa ;)

heikku kirjoitti...

No jo on löytynyt täydellinen vihreä! Löytyisikö sopivia sävyjä jostakin kuvasta tai lempineuleesta? Okraa ainakin pitäisi olla, miksei tumman syvää petrooliakin. Tai tumman harmaata, tuhkaa.

Unknown kirjoitti...

Sinä olet ihana ja sinun tuolit on ihania ja sinun mies on ihana ja sinun kirjoitukset on ihania ja sinun valokuvat on ihania!

Unknown kirjoitti...

Ja miksei tämä typerä masiina kerro kuka minä olen? Minä olen Pauliina!

Homsantuu kirjoitti...

Heikku: luettelit juuri mielessä pyörineitä sävyjä, harmaan ainakin haluan.

Ja Pauliina, tunnistin sut heti <3