tiistai 9. helmikuuta 2010

Talvesta


Kuuma kaakao kermavaahdolla kuuluu tähän vuodenaikaan. Niin paljon kuin kaakaosta tykkäänkin (juon sitä vähintään kupin päivässä), ei talvi jaksa innostaa enää yhtään. Luin eilen viime kesänä ilmestyneitä lehtiä ja kaipuu kesään kasvoi ihan kamalaksi. Lehtien sivuilla ihmiset lojuivat riippumatoissa, paistoivat kalaa kesäkeittiössä ja söivät vadelmia heinästä. Minäkin haluan! Heti! Neuloin jo vilpoisesta puuvillasta kevät-baktuksen. Pienen, kaulaan tarkoitetun. Suunnitteilla on jo toinen, mutta vielä ohuemmasta langasta. Ehkä bambusta?


Maalla saatan taas uudestaan viihtyä talvessa, kun pääsen hiihtämään, sytyttämään takkaan tulia, saunomaan ja tekemään lumitöitä, mikä on homma, josta oikeasti pidän. Oi, kuulostaapa sittenkin hauskalta. Kaupungissa en jaksaisi enää millään. Maiseman vaihdos tulee tekemään hyvää. Siitä puheen ollen, eilen lähti ensimmäinen muuttokuorma. Nojatuolit, olohuoneen pöytä, lapsen huonekaluja, matot... Nyt täällä ei ole enää edes viihtyisää. Päivä on mennyt muumeja katsellessa ja lelu-inventaariota tehdessä. Tytön nenä valuu ja itse en ole saanut edes housuja jalkaani, joten ulkoilut jätimme suosiolla aurinkoisemmille päiville. Aion kuitenkin reipastua, sillä illalla juhlitaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meille saa tulla tekeen lumityöt! Mikko ei kerkeä niitä tekemään ja penkat on mulle liian korkeita, ettei mun lumitöistä tule mitään :)

T: Jenni

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tämä auttaa:

" Keskellä kylmintä talvea
minä lopulta opin, että
minulla oli sisälläni ikuinen kesä"

Albert Camus

Tötäti