sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Maalta kaupunkiin

Tuntuu kuin olisi pidempikin loma takana. Ihanan rentoutunut olo. Maalta saa ihmeellistä voimaa, omista ihmisistä ja rauhasta. Muutaman päivän aikana ehdin tehdä kaikenlaista.

Ensimmäisenä kävin katsomassa mummua. Siellä se torkkui nojatuolissa, suuressa salissa. Viime käyntini jälkeen on saatu remontti valmiiksi ja paikka näytti upealta ja arvokkaalta ruusutapetteineen. Kuunneltiin Valtterin pianon soittoa ja syötiin porukalla jäätelöt, kuvasin vähän. Ei mummu meitä muistanut, mutta itselleni jäi hyvä mieli. Tuollaiseen paikkaan minäkin vanhana ja ruttuisena haluan. Rauhassa unohtelemaan.

Seuraavana päivänä juhlittiin vappua. Kuohuviiniä parvekkeen helteessä, bimboilua kyläjuhlissa ja illan päätteeksi paikalliseen. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Lauantaina syötiin hyvää ruokaa hyvässä seurassa.

Jälleen kuohuviiniä auringossa ja sitten lisää syötävää.

Voisin muuttaa tuohon paikkaan, peltojen ja järven naapuriin. Istuisin kaikki aurinkoiset kesäpäivät punaisen talon rappusilla lukemassa tai kutomassa. Hakisin välillä rannasta pajua (kuten tein tänään) ja pimplaisin kepun tai vaikka pallon. Ainakin kesät sujuisi mukavasti, vai mitä Nina? Voin maksaa vuokrani villasukilla.

Mutta kaupungissa ollaan taas. Ei suuremmin ahdista, sillä on kauhea hinku vaateostoksille ja kirpputoreille. Tuleva viikko näyttä kalenterista katsottuna ihan mukavalta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se Sussu on, kyllä maalla on mukavaa! Oli kyllä niin mukava vappu, ettei kaupungissa koskaan. Kaipuu jäi, jospa joskus voisin vielä muuttaa Lestijärvelle...Lapsetkin olisivat ikionnellisia.
Kiitos Sussu, olit osa minun vappua.
Maija

Homsantuu kirjoitti...

Kiitos Maija itselles! Jos sinä muutat, niin sitte minäkin!

Anonyymi kirjoitti...

No sitten muutan minäkin lestille... Tampere on ihan kiva paikka mutta kyllä sitä on aina kaipuu maalle. Mulle ainakin tulee aina keväisin kamala kaipuu takas kotiseuduille... ehkäpä vielä joskus :)
T:Noora
PS:Ihana kuva mummusta

Anonyymi kirjoitti...

Jiippii...koko Sussun suku vaan Lestille, jos se on keino saada heidät tänne!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, pitäsköhän meijän perustaa jonkinmoinen kolhoosi:) Varmaan olis tosi nastaa!
Maija