maanantai 23. maaliskuuta 2009

Vihreitä ajatuksia ja kiukkuista pihinää

Aamun lehdessä oli vauvan kuva. "Mää hauaisin tuollaisen kuolamaaman." Näin tuumasi kaksivuotias. No huh huh, mää en! Ehkä taas joskus, mutten vielä. Tuossa yhdessäkin kuolanaamassa on tekemistä. Jokaiseen seinään ja oveen on piirretty ja lattioistakin löytyy lapsen taidetta.


Asiaan. En aio koskaan lähteä Thaimaahan. Edestakainen lento kuluttaa yhtä paljon kuin ajaminen autolla 65 kilometriä. Vuoden jokaisena päivänä. Omatuntoni ei koskaan sallisi sellaista pelkän huvin vuoksi. Ekologinen jalanjälkeni on suuruudeltaan 3.9 globaalihehtaaria, mikä "vastaa 5.3 tavallisen jalkapallokentän kokoista aluetta ekologisesti tuottavaa maa-alaa." Jalanjälkeä voisin pienentää liikkumalla julkisilla kulkuvälineillä ja ryhtymällä luomua suosivaksi kasvissyöjäksi. Luomu vaan on niin kallista, että ainakaan näillä opiskelijan liksoilla en siihen pysty. Haluatteko tietää törkeän epäkohdan elämästäni liittyen juuri näihin liksoihin? En saa opiskelijoille kuuluvaa asumislisää, koska meillä on lapsi. Kelan mielestä meidän rahan tarpeemme kolmen hengen taloudessa on pienempi kuin lapsettomien opiskelijoiden. Kuulostaako loogiselta? Ei minustakaan. Sillä rahalla ostaisi jo pitkästi luomua.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi mummun Ninni miten sä oot kaunis?
Mummulla on niin ikävä! Tulispa pian
pääsiäinen,,että nähtäis. Ostan sulle suklaamunia ja laitetaan susta nätti pikku noita. Terkkuja isille ja äitille. T. Mummu (ei se kessu)

Anonyymi kirjoitti...

Ai kun Ninni on nätti :) Mä voin tuoda teille kuolaajaa sitten näytille, ettei totuus unohdu. Nuo Kelan päätökset on aina niin kivoja. Minäkään en saa asumislisää, koska me ollaan niin sairaan rikkaita kun asutaan omistusasunnossa. Vaikka lyhennetään lainaa samalla summalla mikä vuokra ois. Ehkä meillä on kaikki rikkaudet jemmassa josta en ole niitä löytänyt? Pitäs alkaa etsimään, niin ois varaa luomuunkin. Nähdään pääsiäisenä :)
Terv. Noora

Anonyymi kirjoitti...

Onpa Ninni nättinä. Mulla on teitä ikävä, toivottavasti pääsen pääsiäisenä lestille! Mä alan kohta saada opintotukea kun muutan takasin vanhalle paikalle, mutta asumislisää en saa minäkään :/ Oon jäänyt koukkuun sun kirjotuksiin! niitä on aina ihana lukea :)
Terveiset kokkolasta!

-Jenni-

Homsantuu kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja Ninni kiittää kehuista! Nättihän tuo on kuin sika pienenä :D

Anonyymi kirjoitti...

Haha !! Kylläpä repesin tuolle tekstille. Vai että halutaan siellä päin kuolanaamoja :) Ninnihän on jo hirveen iso tyttö ! miten se kasvaa noin nopiaa ?? :D

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin ja oon vallu :) siis se joka repes ninnin kuolanaamapuheille