maanantai 11. marraskuuta 2013

Lääkettä pahimpaan vilutukseen


Punajuurta, perunaa, punasipulia, valkosipulia, kasvislientä, laakerinlehti, mustapippuria, kermaa. Päivän keittoni, kuumaa ja pippurisen tulista. Päälle vuohenjuustoa ja kylkeen ruisleipää. Nautitaan hämärissä villasukat jalassa. Jälkiruuaksi kuppi vihreää teetä, niin johan lakkaa palelemasta. Kakkuakin on.


Olohuone luopui yhdestä nojatuolistaan takkahuoneen hyväksi. Naputtelin kehykset valokuvineen seinälle. Juuri oikealla hetkellä ilmaantui myyntiin vanha puusänky, halvalla ja läheltä. Harkitsin minuutin, enkä kadu ikinä. Seurasi tavaroiden kantamista ja huoneiden vaihto. Isompi muutti keltaiseen, mutta pieni nukkuu edelleen vieressään. On nukkunut jo monta monituista yötä. Siskon peti paras peti.

2 kommenttia:

Oo kirjoitti...

Olet näköjään löytänyt Mandragoran! Aivan mahtava tee- ja kahvikauppa. Meillä ei normaalikaupasta osteta enää muuta kuin juhlamokkaa. Jos on joskus tänne Rovaniemelle asiaa niin suosittelen pistäytymään putiikissa, eri tuotteiden tuoksu on päätä huumaava. Parasta mitä kaupungilla on tarjota, tai no heti joulupukin jälkeen... :-D

Homsantuu kirjoitti...

Minusta on tullut vakioasiakas, kaikki tilaamani teet ovat olleet tosi hyviä! Jospa sitä joskus pääsisi paikan päälle.