maanantai 20. elokuuta 2012

11 kysymyksen haaste

Aika kivoja! -blogin tytöt heittivät minua alkukesästä haasteella. Nyt on hyvä hetki vastata yhteentoista kysymykseen (mies sorsametsällä, lapset taistelevat yläkerrassa Nukkumatin kanssa).

1. Mikä on sinun ikuisuusprojektisi?
- Kaamean tylsä, musta liivihuivi, jonka ohje on ainakin joskus ollut Novitan nettisivuilla. Aloin tehdä huivia, kun vasta tutustuin neulomisen saloihin ja nyt koko malli on aivan liian yksitoikkoinen. Tämä ei valmistu ikinä ja jos valmistuisikin, ei tulisi käyttöön.

2. Kenelle kerrot ensimmäisenä valmistuneista projekteista?
- Varmaankin äidille, joka on aina lähellä.

3. Oletko perinyt innostuksen käsillä tekemiseen joltakin? Keneltä?
- Molemmat mummut ovat olleet kovia tekemään käsitöitä ja myös äitini nauttii käsillä tekemisestä. Minä luon langasta, hän luonnonmateriaaleista.

4. Lempityövälineesi
- Puikot

5. Seuraava projektisi?
- Haluan tehdä itselleni jotain isompaa, ehkä tunikan tai neuletakin. Syksy on hyvä aika aloittaa isompi työ, kun kesä on tikuteltu kaikkea pientä.

6. Minkä väristä materiaalia useimmiten käytät?
- Maanläheisiä sävyjä neulon mieluiten. On suuri merkitys työn innostavuuden kannalta, minkä värinen on lanka. En tykkää neuloa pinkkiä tai mustaa.

7. Vaihteleeko innostus vuodenaikojen mukaan?
- Ei tunnu vaihtelevan... Täysi draivi päällä koko ajan. Ehkä syksyllä innostus on vielä hippaisen verran suurempi kuin muulloin (jos mahdollista).

8. Mitä työtäsi ihastelet eniten?
- Palmikkomakuupussia, jonka neuloin Elsalle. Olen siitä hirmuisen ylpeä.

9. Missä säilytät käsityötavaroitasi?
- Langat pursuilevat vanhasta tiinusta ja jämänöttösiä on lasipurkit pullollaan. Puikot majailevat vanhassa puulaatikossa, jossa pappa säilytti ruuveja sun muuta sälää. Löysin laatikon siivoillessani papan autotallia. Sieltä voisi edelleen löytää aarteita.

10. Tuorein hankintasi? 
- Muutama helmiäisnappi tarpeen varalle.

11. Mitä tahtoisit seuraavaksi oppia?
- Oi voi, opittavaa olisi niin paljon! Kehräämään?3 kommenttia:

milla kirjoitti...

Olisi niin mukava osata neuloa joku yksinkertainen neuletakki. En oikein tiedä, että mistä sellaisen simppelin ohjeen ja todella selvät ohjeet kaikkeen saisi. Ehkä täytyis mennä jollekin kurssille.

Näitä oli kiva lukea! :)

Homsantuu kirjoitti...

No eikö vaan! Minäkin haluaisin osata, ihan joku tavallinen, mielellään raglanhihoilla, kun en tykkää saumoista. Täytyy vissiin alkaa huhuilemaan, jos joku tietäisi hyvän ohjeen.

Anniina kirjoitti...

Ihanat vastaukset! Näin muuten kesällä yhdessä museossa tytön, joka oli opetellut kehräämään parissa päivässä. Oli hänen kesätyönsä esittää kehräävää naista. :)