perjantai 28. tammikuuta 2011

Retkiä ladulla ja keittiössä


Teet tulivat kotiovelle asti! Ihania pakkauksia, teki mieli maistaa kaikkia. En maistanut, vaan jaoin kiltisti jokaiselle tilaajalle omansa. Kupillistakaan en ole ehtinyt vielä juoda - kiireinen perjantai. Kiire on kyllä ollut ihan itse tehtyä.

Heti töiden ja teehehkuttelun jälkeen lähdin retkiladulle hiihtämään. Vastaan tuli yksi ihminen, sitäkään en olisi kaivannut. Puunrunkoon oli kiinnitetty eläimen kallo. Jonkun sarvieläimen. Hiihdin ohi ja paluumatkalla en enää muistanut katsoa koko kalloa.

Kotona olin hetken ihan katkipoikki, mutta suihkun jälkeen aloin leipoa leipää. Puolukkaista, työkaverin antamaa ohjetta vähän muunnellen. Ja ai, mitä herkkua! Kokeilkaa!

Näitä aineita käytin:

3,5 dl ruisjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl ruishiutaleita
1 dl ruisleseitä
puolukoita sopivasti, ehkä mukillinen
3,5 dl piimää
2 munaa

Ensin kuivat aineet sekaisin ja sinne piimä ja munat vähän vatkattuna. Taikina leipävuokaan ja uuniin 175 astetta, noin tunti. Lämpimälle viipaleelle voita ja juustoa.


Mies on viikonlopun poissa. Lapselle tuli yökaveri ja oma iltani rauhoittui siihen. Leikit maistuvat niin hyvin, ettei lettipäitä paljon alakerrassa näy. Saunassa sentään kävivät, isompi pesi pienemmän tukan. Nyt teetä, kun sitä kerran piisaa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos iltateestä ja ihanan herkullisesta leivästä!
Alan tässä taas pudottelemaan silmukoita vai miksi sitä tikkujen heilutusta sanotaan...

toivoopi Hing Sui