sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Taas yksi juhannus vietetty, ei haavereita eikä heikkoa happea. Aivan noin sininen taivas ei suinkaan koko viikonloppua ollut, vaan saatiin kunnon vesisadekin - juuri grillaushetkellä, kuinkas muuten.

Koska eilen illalla loppui kisakunto jo paljon ennen puoltayötä, riitti tänään virtaa monenlaiseen hommaan. Hain pakastimeen toisen satsin raparperiä, neuloin lapsen boleroa ja keitin paholaisen hilloa, joka on nimensä mukaan syntisen hyvää vaikkapa grillatun kanan kanssa. Jos joku haluaa kokeilla, ohje tulee tässä:

Paholaisen hillo

800 g kaltattuja tomaatteja (minä laitoin 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja)
400 g paprikaa
5-7 valkosipulin kynttä
5-7 chilipaprikaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa (tai jotain yrttisekoitusta)
0,5 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Keitä puolisen tuntia, anna jäähtyä ja purkita.

2 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Pitänee tehdä kun siitä sillon puhuttiin... Ensin kuitenkin Kreetalle syömään oliiveja ja fetaa! ;)

Venla kirjoitti...

Oli se kyllä mukava juhannus :)