tiistai 23. maaliskuuta 2010

Leipuri Hiiva

Eilen teimme täytettyä foccaccia-leipää, sitruunaista hyytelökakkua ja marenkeja. Mitä herkuttelua! Kyllä itse tehty aina voittaa ostetun.

Olen lukemassa Michael Pollanin kirjaa Oikean ruoan puolesta ja tätä menoa minusta on tulossa kunnon ruokapoliisi. Lisäaineiden suhteen olen ollutkin tarkkana. En osta mitään, missä E-merkintöjä on kolme tai enemmän. Tai ainakin pyrin siihen. Virhe tapahtui taas viime kauppareissulla, kun lapsi halusi rieskaa ja vasta kotona tutkin, mitä siihen on lykätty. Kahdeksan E:tä! Voi jukoliste, parasta kääriä hihat ja perehtyä leivän teon saloihin. Kaupoista kun ei tahdo enää oikeaa ruokaa saada.

7 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Mikäs ihanuus Nipsulla on päällä?

Anonyymi kirjoitti...

No olipas rieskassa paljon E-vitamiinia..;) -Maija-

miukula kirjoitti...

Mutta löytyyhän sinun läheltäsi ihan ammatiltaan oleva LEIPURI! Etkö tiedä vaiko muista? =D

ioni kirjoitti...

Tulee tosta ruokapoliisista mieleen elävästi Annen kotsantunnit.....

Homsantuu kirjoitti...

Emmi: Ihanuus on tuliaismekko äitin kaupunkireissulta. Päällä viitenä päivänä viikossa.

miukula: Löytyy löytyy ja lähipiiristä toinenkin. Tässä asiassa täytyy kyllä aktivoitua :)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ihailin nipan mekkoa.

t:raisa

HIIRIEMO kirjoitti...

Liivian blogista eksyin tänne :). Meilläkin kartetaan E-ruokaa ja tuo kolmen E:n sääntö tuntuu hyvältä, täytyypä kokeilla. Erityisesti leipä on sellaista, että ihan täysin lisäaineetonta on aika vaikea löytää.

Kiva blogi siulla!