sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Ooooommmmmm.....

Osallistuin viikonloppuna astangajoogan alkeiskurssille. Nyt on mahtavasti jokainen lihas kipeänä, mutta eri tavalla kuin rääkkiliikunnan jälkeen. Hartaasti toivon, että itsekurini pitää ja tästä tulee ihan oikea harrastus. Sellainen, että vuosien päästä saan pään lattiaan prasãrita pãdottãsanassa (ei, en todellakaan muista näitä ulkoa - lunttasin), eikä takareisiä enää kiristä taivutuksissa.

Viikonloppu on ollut ihan retriittimäinen, ei vain joogan takia vaan myös siksi, koska olen ollut yksinäni. Mies ja lapsi nimittäin lähtivät pohojammaalle jo torstaina. Outoa, mutta rentouttavaa. Olen katsellut elokuvia (mainittakoon Poika raidallisessa pyjamassa venäjänkielisellä dubbauksella), herkutellut lohisalaatilla ja sotkenut pyörällä kaupungin ja kodin väliä. Välttääkseni liiallisen terveysintoilun, maistelin tätä hinnan takia harvinaista herkkua:

Läpäisi jäätelötestini. Huomenna alkaa uusi viikko, jonka aikana aion:

  • tehdä kirpputorikierroksen
  • värjäyttää tukan
  • muistella ompelukoneen käyttöä (liina lyhennettävänä)
  • koittaa hallita hermoni (pimun kanssa kaksin kotona, mies koulutuksessa koko viikon)
  • saada valmiiksi valkoisen huivin
  • joogata!!

6 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Eiiiiiikä, selasin tuoreita blogikirjotuksia ja näköjään sattui kahdella olemaan kuva juuri tuosta samasta Ben & Jerry jäätelömausta, tämä ei ollenkaan auta makeannälkääni ;)

Astangajooga? En ole koskaan kuullu moisesta :)

Emmi kirjoitti...

on muuten mun suosikkijææteløæ tuo, jæin koukkuun englannissa asustellessa. :)

Homsantuu kirjoitti...

On kyllä hyvää jätskiä, mutta ilman kakkupaloja ei mulle maistuisi.

Astangajoogasta löytyy paljon tietoa netistä. Se on melko dynaaminen joogamuoto, eikä siis yhtä hidastempoinen kuin esim.hathajooga. Erittäin haastavaa ja mielenkiintoista!

Anonyymi kirjoitti...

jaa astangaa! en oo sita koittanu. mita sa sanoisit nyt verrattuna meijan hathaan et minkalaista oli, miten tuntu erilaiselta.. kummasta tykkasita enemman? oliko ihana ope?

Homsantuu kirjoitti...

veikkaisin, että anonyymi on belgian bella donna! tykkäsin tosi paljon astangajoogasta. suurin ero on ehkä se, että harjoitussarja on aina sama, ei siis vain yksittäisiä asanoita, joita voi yhdistellä oman mielen mukaan. harjoitus tehdään siis aina samanlaisena, jatkokurssilla tulee sitten lisää liikkeitä. astangajoogaa kuulemma opetetaan yleensä aina samalla kaavalla, joten eroja ei pitäisi paljon opetuksen välillä eri paikoissa olla. nämä ainakin lasken plussaksi, on helppo lähteä itsekseen harrastamaan, kun on selkeä ohjelma, luulen, että myös oman edistymisen huomaa näin helpommin. opettaja oli ihana, maanläheinen ja aurinkoinen nainen!

Anonyymi kirjoitti...

belgiampa hyvinkin!:) eiks oo kivaa kun ihmiset on niin helppo tunnistaa:D kuulostaa juu enemman mun jutulta kuin se hatha. kivahan sita oli tunneilla teha mutta nain ittekseen se on vahan turhan pitkapiimaista!