sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sunnuntaina tammikuussa


Talvi ei millään muotoa ole suosikkivuodenaikani. Ei, vaikka tykkään villasta, takatulesta ja kynttilöistä. Villasukat jalassa voi tunnelmoida syksylläkin, muttei silti tarvitse palella. Rasittaa jatkuva auton lämmitys, lasten pukeminen moneen kerrokseen, itsensä pukeminen moneen kerrokseen, polttopuiden kantaminen ja jäiset tiet. Eikä tätä kunnon talvea ole edes kestänyt kauaa. Silti odotan jo kevättä, ihan malttamattomana. Tulppaaneja ja uusia verhoja (kangas odottaa ompelua), aurinkoa.

Kävelin siskon kanssa aamun miinus kahdessakymmenessä, oli kaunista, mutta nenää paleli. Tuntui vähän muumipeikolta, joka on herännyt lohduttomaan talveen. Ehkä ne ilot löytyvät vielä, löysihän muumikin. Vaikka laskiaispullista.
Sunnuntai on vakiintunut ompelupäiväksi, mutta minä hurja surruuttelin eilenkin koko aamupäivän. Syntyi ihanan retrot päivänkakkarahaalarit päiväkotilapselle. Näistä kuuluu kiitos Kukalle, meidän kaikkien kotiompelijoiden inspiraation lähteelle. Ja anteeksipyyntöni, apinoin ihan siekailematta!
Ompelin ensimmäistä kertaa napinlävet, aika näyttää onnistuinko, mutta nyt ainakin näyttäisi ompeleet pitävän. Työpäivä edessä, aika lähteä nukkumaan. Reipasta viikkoa teillekin!

5 kommenttia:

Ina kirjoitti...

Ihana haalari ja ihanat talvikuvat. Ma ottaisin mielummin kunnon talven pakkasten kera kuin tammoisen jojo-talven mita meilla taalla on. :( Pukemista enemman ahistaa se ikuinen kura ja koiran tassujen peseminen suolattujen teiden takia (nostelee koipiaan parin metrin kavelyn jalkeen). Teidin neiti on kasvanut niin hurjasti. Ihana pellavapaa. Taidan muuten minakin apinoida tuon haalari-idean. :D

Homsantuu kirjoitti...

Hei Ina, olen kyllä seurannut teidän talven etenemistä, mutta en onnistu kommentoimaan, hyppää jotenkin aikaisemmalle sivulle kommenttiboksista. Täytyisi kokeilla oikein koneella eikä vain tabletilla.

affen kirjoitti...

Ihana haalari! Ja tuo viimeinen kuva pysäytti katsomaan tarkemmin. Kait se oli tuo lapsukaisen ilme tai koko kuvan kokonaistunnelma. En tiiä, mutta ihana kuva, joka tapauksessa :).

Arna kirjoitti...

Ihana haalari!
Kivoja juttuja sinulla täällä blogissasi :)

Kukka kirjoitti...

Oooo, mainiot! Juuri samasta kankaasta tein meidän viimekesän lempparihaalarit ja samalla kaavallakin, olivat vain sortsimittaiset. Voi ihanuutta <3