perjantai 20. heinäkuuta 2012

KirjasuositusSerkkuni lapsuudenystävältä on ilmestynyt kirja, ja se kirja on ihana! Niin ihana, että olen päättänyt hankkia kirjan omaan hyllyyni ja ottaa kovaan käyttöön.

Matleena Lahti on kolmen lapsen äiti ja kotitalousopettaja, jonka kirja, Luomuruokaa lapselle - vauvaperheen keittokirja, on pullollaan houkuttelevia ohjeita välipaloista kunnon ruokiin. Eikä nyt puhuta vain vauvojen soseista, vaan näitä ruokia voi hyvin tarjota isommillekin lapsille ja ehkä vähän reippaammin maustettuna koko perheelle (pyyhin kuolaa suupielistä).

Meillä lähes kaikki ruoka tehdään itse, mutta on pakko myöntää, että varsinkin vauvanruokien kohdalla on mielikuvitukseni surkea. Tuntuu, että tekemäni soseet ovat aina sitä samaa peruna-porkkanaa ryyditettynä eri kasviksilla, lihalla, kanalla tai kalalla. Ainakin minä kaipaan jo vaihtelua, vaikka lapsi onkin ollut tyytyväinen.
Juurespuuro, omenaohratto, porkkana-kookospata, maissipihvit... Nämä ohjeet vievät kielen mennessään! Myös kirjan välipala-, sekä aamu- ja iltapalavalikoima on runsas. Mukana on paljon uusia ideoita tuttujen hedelmä- ja marjasoseiden lisäksi, vai mitä sanotte marjakätköistä, jogurtti-marjapaistoksesta, ananas-avokadososeesta tai speltti-omenauunipuurosta? Itse ilahduin kirjan kasvisruokapainotteisuudesta, vaikka kyllä meillä lihaakin syödään. Kasvisruoan osuutta haluaisin kuitenkin kasvattaa ja käyttää ruoanlaitossa enemmän vaikkapa soijatuotteita ja palkokasveja.

Kirjan kuvat eivät lainkaan hillitse kokkaushaluja, päinvastoin kuvat ovat hurjan houkuttelevia. Kerrassaan ihana kirja ja taatusti sydämellä tehty. Kyllä tykkään!

1 kommentti:

PipSa kirjoitti...

Mä näin kans esittelyn jossain tästä kirjasta ja ajattelin, että tuo pitää hankkia. Vielä menee muutama kuukausi ennen kuin on tarvetta, mutta vois sen laittaa jo tilaukseen :)