Eilinen päivä meni keittiössä. Ajattelin tekaista ylijääneestä perunamuusista gnoccheja. Sekaan jauhoja, keltuainen, suolaa, valkopippuria ja raastettua parmesaania. Niitä palleroita pyöritellessäni muistin, miksi en gnoccheja ihan joka viikko tee. Pikemminkin joka toinen vuosi. Työlästä. Liekö taikina taas kerran liian löysää, sillä se tarttui joka paikkaan ja möykyt olivat lahjakkaasti pöydässä kiinni siinä vaiheessa, kun ne olisi pitänyt vain heittää kattilaan kiehumaan. Siispä lisää pyörittelyä ja pallerot sitä mukaa kiehumaan. Mutta ai, että oli herkkua! Vaivannäkö kannatti.
Tänään meillä syödään feta-pinaatti-pastavuokaa, mutta pienin muunnoksin. Pinaatin olen korvannut nokkosella ja tomaattikastikkeen tein itse tomaattimurskasta, yrteistä ja valkosipulista. Niin hyvää, että tätä tullaan syömään usein. Kokeilkaa!
1 kommentti:
Näyttääpä herkulliselta! En ole koskaan gnoccheja tehnyt, pitäisi joskus kokeilla.
Lähetä kommentti