keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kevättä tekemässä

Aika laittaa talvivaatteet komeroon odottamaan ensi syksyä. Pesin toppavaatteet, kaulahuivit, lapaset ja pipot. Vein ulos kuivumaan. Huomenna laatikkoon ja pois kesäkamppeiden tieltä. Pian ryhdyn haravoimaan, kunhan maa vähän kuivuu.

Eilen ostettu basilika pääsi ruukkuun kasvattamaan lehtiään. Kourallisen heitin soppakattilaan. Rakastan keittoja. Kasvissosekeittoa, tomaattikeittoa, pinaattikeittoa, kalakeittoa, hernekeittoa, porkkanakeittoa, kanakeittoa... Onneksi meillä asuva mieshenkilö pitää keitoista myös, sillä melkein joka toinen päivä on keittopäivä. Jos blogissani sattuu nyt käymään vierailijoita, niin paljastakaa minulle lempikeittonne resepti (mikäli se ei ole kovin salainen)! Testailisin mielelläni.

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Vastavierailulla tulin käymään, ihana blogi sinulla täällä! =) Keitto ohjeita ei minulta löydy, sillä enpä niitä koskaan ite tee.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

tässä kovin erikoisen kuuloinen, mutta kokeilemisen arvoinen keittoresepti!:

1tlk säilykepäärynöitä
1pss peruna-sipulisekoitusta
kasvisliemikuutio
vettä niin että ainekset peittyvät
mausteeksi kurkumaa ja muuta oman mielen mukaan

niitä keittelet kunnes ovat pehmosia ja sitten hurautat sauvasekottimella. sitten lisäät puol pakettia (ainakin, ehkä enemmänkin) koskenlaskija-sulatejuustoa.

pitäs ittekin keitellä pitkästä aikaa!

-Aino

Joana kirjoitti...

Teillä on todellakin kevät! Hieno kuvasarja! Minä olen pessimisti noiden talvivaatteiden suhteen, roikkuvat kaikki vielä vaatekaapissa.

Tälläkin rakastetaan keittoja ja erityisesti kasvissoseversioita. Reseptiä minulla ei ole, sesongin mukaan vaan kasvikset pataan ja mukaan aina myös perunaa, niin tulee samettinen keitto - ja tietenkin "elävää" basilikaa paljon.

Oletko kokeillut linssisoppaa? Sana vilahtaa täällä blogimaailmassa aina säännöllisin väliajoin. Minä rakastan, lapset inhoavat, joten harvoin sitä meillä tehdään, yleensä pakastan suurimman osan itselleni varastoon...Resepti löytyy paketin kyljestä.

Anonyymi kirjoitti...

Savuporokeitto, ah niin hyvää...
Ja just muuten vedin Knorrin tomaattipussikeittoa. se on oikeesti hyvää, vaikka muuten eineksiä hieman karsastanki.
-Maija-

Anonyymi kirjoitti...

hei! Mulla on yks suht hyvä chili-tomaatti kanakeitto jota teen... omasta päästä täytyy tehdä joku kerta niin muistuu taas mieleen, niin voin kirjoittaa ohjeen.
Sain baktuksen valmiiksi... ei menny ihan niin kuin strömsössa, mutta välttää... meinaa nuo silmukat vilistä iltasin silmissä kun Onnin on saanut nukkuun eli ei ihan priimaa pukannu :)
Kohtapa nähdään
T:Noora