keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Suosikkeja

Jos minulta kysytään lempikirjaani, nämä tulevat mieleen ensimmäisinä. Ovat ehkä tehneet suurimman vaikutuksen. Joukosta puuttuu vain Tove Janssonin Kesäkirja, jota ei voi olla rakastamatta. Niin ja tuo pinon alimmainen edustaa koko trilogiaa.


Ruohometsän kansan luin ensimmäisen kerran varmaan melkein kymmenen vuotta sitten. Niin myös Vanhuksen ja meren, mutta taisin olla liian kakara, kun kirja tuntui vain kuivaakin kuivemmalta. Ihan erilainen lukukokemus nyt. Tove Janssonia ihailen sydämeni pohjasta, niin hienoa kieltä ei kukaan toinen ole kirjoittanut.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos joskus saat aikaiseksi, niin kannattaisi varmaan lukea Muumi-kirjat alkuperäisellä kielellä. Oon ite eri kielillä lukiessa huomannut miten paljon se vaikuttaa.

Luet kato aluks jotain englannin kielistä, että aivot lähtee liikkeelle ja sit parin kirjan päästä voit hypätä siihen ruotsinkieliseen. :)

Anonyymi kirjoitti...

ohoh olitpas kirjoittanut paljon mun loman aikana! mun veli meni naimisiin niin kaytiin haissa lampimassa:) tai ei nyt niin lampimassa kun tama kamala kylmyys oli menny jo atlantinkin toiselle puolelle.

onnea uuteen kotiin! ela huoli kylla se on selkeasti askel eteenpain. kuulinkin jo tasta aitilta. on se vaan hyva etta joillakin on sellainen olo etta tietaa oikeasti kuuluvansa jonnekin.

me muutettiin marekin kans yhteen ( harmi harmi kun en kerenny tuoda sita kesalla naytille!) nyt perjantaina. loydettiin aivan ihana 55neliota aika rysselin keskustasta. koko tila on avoin - jopa vessaan on lasiovi + kattoa on kolme metria. mun pitais olla ihan onnen kukkuloilla, mutta jotenkin on viela eksynyt olo, kun ei osaa luottaa siihen, etta ehka tassa kodissa nyt voisi pysya puolta vuotta enemman.

ma luin justiin yhen parhaimmista kirjoista minka oon lukenu: lisa see - shanghai girls ( oli tosi helppo lukee enkuks) suosittelen lampimasti. ite aattelin menna heti kattoon jos loytasin muita tan tatin kirjoi. ootko lukenu?

suvi