lauantai 14. syyskuuta 2013

Syksyn punaiset värit


Sienet kaipaisivat sadetta. Minä myös kangaspinoineni. Sillä saralla ei näinä aurinkoisina päivinä tapahdu mitään. Onhan tämä intiaanikesä silti jotain ihan mahtavaa. Nautitaan nyt. Sai noista sentään kastikkeen.
Jänikset tulivat valmiiksi. Lopulta aika kivuttomastikin. Ja kyllä ne ovat kauniit, varmasti sukistani kauneimmat.Samoja sävyjä voi löytää vasta värjätyistä vyyhdeistä. Ensimmäinen kanervaa, seuraavat verihelttaseitikkiä, keskellä jälkivärjäys. Kuivumassa ovat vielä vihreät samettijalkavyyhdit. Värjäyssienet taitavatkin olla ainoita, joita nyt löytää.


Ja hei, kaksi sukkaa pyöröpuikolla!

10 kommenttia:

Ina kirjoitti...

Ihanat janikset. Mullakin on ohje (kun pistin aidin asialle Suomessa ja kirjastoon). Pitaisi vaan paasta asiaan. HUH! Piti jo viime talvena opetella tuo kaks sukkaa kerralla mutta jai. Nyt vihdoinkin tilasin tarpeeksi pitkat puikot etta paasen sitakin opettelemaan.

Tähtitomu kirjoitti...

Oi kuinka mahtavat jäniksistä tuli! Mitä lankoja noissa on? Tuo oranssi etenkin on upea, niin syvä ja kaunis! Sormet alkoivat heti syyhytä omia sommittelemaan...

Homsantuu kirjoitti...

Käytin sukkiin ainakin Zauberballia, Maijaa, Shibui sockia, valkoista Nallea, Ilun ja Malabrigon sukkalankoja... Oranssi taitaa olla peräisin Zauberballin ihmekerästä :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Herranjestas miten hienot sukat! En voi käsittää, että joku väkertää tuollaisia.

Sienet ovat tosiaan vähäisiä ja pikkaraisia, mutta en valita. Muuten kaikki tämä on ollut niin ihanaa.

Aikku kirjoitti...

sukista oon sanaton. värjätyistä langoistakin, etenkin oranssista. mutta mikä on tuo herkkusienen näköinen sieni?

Homsantuu kirjoitti...

Kehnäsieni, herkullinen on!

Emma kirjoitti...

Kyllä on upeat jänöt, syksy <3

Mutsi kirjoitti...

Kauniit sukat todella. Sain viime jouluna lahjaksi kirjan missä tuo tekniikka neuvotaan. Puikkokin on ostettuna. Vaati ehkä nähdä nuo sukat että pistän toimeksi.
Ja niin mukava ja kotoisa tämä sinun blogisi!

Homsantuu kirjoitti...

Kiitos Mutsi, ja kiitos muillekin kommentin jättäneille! Tarttukaa vain jäniksiä korvista, on todella koukuttavaa noiden tekeminen, vaikka lopulta näissä menikin aika kauan.

Maritta kirjoitti...

Todella kauniit jänikset! Ihanan syksyiset :)