maanantai 30. elokuuta 2010

Riidellään hiljaa

Meillä on menossa perheriita. Sen tietää siitä, että talo on aivan hiljainen. Tai ei aivan, lapsi kyllä puhuu entiseen malliin.

Minä riitelen aina samalla kaavalla. Ensin kiukku kasvaa pienistä asioista ja sitten jokin katkaisee kamelin selän. Raivoan ja huudan. Sen jälkeen olen mykkä. Kunnes väsyn olemaan hiljaa vihainen. Nyt alan väsyä, mutta en haluaisi antaa periksi. Haluaisin kuulla anteeksipyynnön.






Eilen kävin tuulettumassa, kuuntelemassa mukavia juttuja, juomassa teetä, ottamassa kuvia talosta, jossa on paljon kaikkea kaunista. Tuossa talossa on nukuttu talvisin pipot päässä. Nyt oli suljetun oven takana lämmin.

torstai 26. elokuuta 2010

Aamut


Minun herätyskelloni ei ole lainkaan lempeä ja empaattinen niin kuin herätyskellojen pitäisi olla. Tänä aamuna se äityi oikein ärisemään, kun lykkäsin herätystä myöhemmäksi. Aivan kuin olisi henkilökohtainen loukkaus sitä kohtaan, etten heti noussut. Piti oikein ääntä korottaa.

En ole aamuihminen. Haluaisin olla, mutta en vain ole. Aina väsyttää ja paleltaa ja tukka on litussa. Nykyään kuitenkin harvemmin tulee kiire, ainakaan tulipalokiire. Syön aina aamupalan ja piirrän naamaan silmät ja suun. Lueskelen, parhaina aamuina jopa neulon. Olisin aamuihminen, jos ei olisi pakko nousta niin hirveän aikaisin ja jättää sitten koko aamu kesken lähtemällä töihin.

Ajoin harmaassa tihkussa mutkaista tietä. Katie Melua lauloi kanssani. Matkalla näin kurkiauran - nytkö ne lähtevät?! - ja venyttelevän hevosen. Onneksi sentään herätti, vaikka saisi ääni kellossa muuttua.

tiistai 24. elokuuta 2010

Senkin riukusääri!

Minussa on liikaa rasvaa ja liian vähän lihasta. Saan liian vähän proteiinia, eikä kehossani ole tarpeeksi nestettä. Normaalin rajoissa olen kuitenkin. Näin minulle kerrottiin kehonkoostumusmittauksessa, jossa eilen kävin, kun ilmaiseksi pääsi. En yllättynyt, mutta motivoiduin. Ostin toisen kahvakuulan ja lähdin mötiköiden kanssa lenkille. Kannoin kaupasta raejuustoa ja tein ruuaksi lihapataa.

Nyt on maha täynnä ja kädet raskaina. Aika huolehtia henkisestä hyvinvoinnista. Siis tarttua kirjaan. Pikkukylien kirjastot ovat ihan parhaita paikkoja! Himotut uutuudet vain odottavat ottajaansa ja minulle kelpaa. Tänä iltana pääsen sänkyyn Peter Franzénin kanssa, lucky me!

lauantai 21. elokuuta 2010

Juhlintaa

Katselin eilen peilityyntä järveä ennen tähtien saapumista. Vieressä ystäviä, upeita naisia. Juotiin yhdessä kuohuvaa. Olin sanomattoman onnellinen siinä hetkessä, tyytyväinen omaan olotilaani. Hyvä mieli jatkuu. Tänään tanssitaan häitä ja juhlitaan erästä, joka täyttää pyöreitä.

maanantai 16. elokuuta 2010

Omena oo, ompom poo





Ensimmäisessä puussa ovat omenat parhaimmillaan, kirpeän makeita. Yöt ovat säkkipimeitä, aamut kylmiä ja kosteita. Lapsi halusi lapaset päiväkotiin lähtiessä ja omia näppejänikin paleli. Työrintamalla alkaa olla kiirettä nyt, kun koulut alkoivat.

The Projekti on aloitettu. Lopputuloksena pitäisi olla neulemekko, mutta saa nyt nähdä, kun on silmukkamäärät mitä sattuu ja lisäyksetkin viturallaan, vaikka yritän tehdä ohjeen mukaan. Tämän vuoksi olen pitäytynyt lapasissa ja huiveissa. Olen kuitenkin toiveikas. Lanka ainakin on kaunista.


Vietetään tänään hääpäivää. Minä sain hajuvettä, mies lahjakortin hierojalle.

torstai 12. elokuuta 2010

Vielä pala Naantalia





Jos olisin kaupunki, haluaisin olla tällainen vanhojen puutalojen rykelmä, en mikään betonista valettu kerrostalohelvetti. Miksei nykyään enää tehdä mitään noin kaunista? Lasitalot ja laatikkoarkkitehtuuri eivät vedä vertoja vanhoille puutaloille. Luulen, ettei noin kauniissa taloissa asuvat ihmiset voi olla kovin onnettomia.

maanantai 9. elokuuta 2010

Huomioita kesäreissulta



  • Kannattaa ottaa ylimääräinen lapsi mukaan, ainakin jos omasta takaa on vain yksi.
  • Laastari navan päällä auttaa matkapahoinvointiin.
  • Muumimamman ravintolasta saa hyvää kotiruokaa ja mamman keittiössä sitä olisi ihanaa laittaa itse.
  • Navigaattori on kätevä peli lankakauppoja etsiessä (lakko päällä jälleen...)
  • Opasteita uimapaikoille on tässä maassa luvattoman huonosti!
  • Naantalin vanhassa kaupungissa kannattaa tehdä kävelyretki ilta-auringossa.
  • Rahan menoa ei kannata murehtia - se laukku oli pakko saada!
  • Vastaisuudessakin matkustamme ilman aikataulua ja tarkkaa suunnitelmaa.

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Näin minä vihellän matkallani




Laukut on pakattu, kirjoitettu osoitteita ja aukioloaikoja paperilapuille, ladattu kameran akku. Huomenna lähdetään, sunnuntaina palataan - jollei päätetä jäädä muumilaaksoon.

tiistai 3. elokuuta 2010

Teltta päällä syntymäpäiville, lahjakassissa lankaa ja puikot. Hurjan hyvää kakkua! Maha pullollaan on hyvä juosta kotiin. Tai sitten ei, mutta jaksoinpa vain. Lapsi yöpuulle ja kirjapinon kimppuu, minkä valitsisin? Uuden kirjan aloittaminen on melkein yhtä hauskaa kuin lankojen tai teen ostaminen. Kirjahyllyn ostaminen ei ole kivaa. Uutena en kuitenkaan löydä mieleistäni. Haluan vanhan, rapistuneen. Ovet pitää olla, ettei pöly pääse sisään. Ja kokoa, sillä kirjat lisääntyvät.